Студентска селекција Србије већ три дана вредно тренира у Зрењанину за искушења које веома брзо предстоје. Изабранике селектора Оливера Поповића већ од 20. јуна очекује учешће на Медитеранским играма у Мерсину (Турска), што ће бити генерална проба за примарни циљ овог
лета – Универзијаду у Казању (6. – 17. јул) где наши академци бране двоструку шампионску титулу.

– Покушавамо да се по убрзаном програму што боље упознамо и уиграмо. Одржали смо пет тренинга и ухватили жељени ритам. Заиста сам задовољан понашањем и приступом раду свих играча који на сваком кораку показују колико има је стало до репрезентативног дреса. Акценат је тренутно на усвајању основних принципа игре у нападу и одбрани – истиче Оливер Поповић.

Селектор Оливер Поповић тренутно располаже са 15 репрезентативаца, јер је Стефан Бирчевић због повреде скочног зглоба тренутно ван строја:

– Бирчевић већ дуже време има проблема са скочним зблобом и потребно је време да се повреда санира. Позван је и на припреме сениорске репрезентације, што је приоритет у сваком случају. Очекујемо да нам се 10. јуна прикључи Стефан Настић како би могли да одредимо коначан састав тима за Медитеранске игре.

У табору Универзитетске селекције се надају да ће до тада одиграти бар једну контролну утакимцу:

– Видећемо да организујемо дуел са нашом младом репрезентацијом или да у недељу уместо тренинга одиграмо утакмицу између себе – најавио је Оливер Поповић, који истиче да наши академци имају у Зрењанину све потребне услове за спровођење плана и прогама припрема.