Женска сениорска репрезентација Србије налази се већ три дана у Тивту где одрађује прву фазу припрема за предстојеће квалфикационе мечеве за Европско првенство у Француској 2013 године. Селекторка наших најбољих кошаркашица, Марина Маљковић, има само речи хвале за посвећеност и рад свих играчица, као и за изванредне услове у хотелу „Манголија“ и дворани „Жупа“.

– Већ сада могу да кажем да је долазак у Тиват пун погодак. Имамо максималне услове да споведемо у дело зацртани план припрема. Девојке су сконцентрисане на рад на тренинзима и заиста немам никаквих примедби. Екипи су се прикључиле Ана Дабовић и Јелена Максимовић, док нас све храбре добре вести о здравственом билтену повређених Дајане Бутулије и Јелене Миловановић. Међутим, сачекаћемо са њиховим потпуним опоравком. Не желимо ништа да ризикујемо, јер је реч о младим кошаркашицама пред којима је светла будућност – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

Репрезентативке Србије остаће у Црној Гори до 18. маја када следи повратак у Београд, а затим следи серија контролних утакмица.