Српске репрезентативке победиле селекцију кампа Кошаркашког клуба Црвена звезда

Женска кошаркашка репрезентација Србије која се на Златибору припрема за Олимпијске игре у Рију одиграла је пријатељску утакмицу против селекције кампа Кошаркашког клуба Црвена звезда.

У предивном амбијенту, пред препуним трибинама дворане у Златибору, на којима је било близу 1.000 гледалаца, а међу којима највише полазника бројних кошаркашких кампова, изабранице Марине Маљковић оствариле су тријумф 83:73 (17:25, 27:16, 17:18, 22:14).

Велики проблем за наше репрезентативке јесте немогућност организовања већег броја пријатељских утакмица, на којима би могла да се проверава форма и уигравају комбинације. Зато је и донета одлука да се одигра припремни меч са екипом састављеном претежно од момака који долазе из Русије.

Та чињица дала је могућност нашој селекторки да тестира ниво уиграности пре свега у тимској одбрани, која је годинама најјаче оружје српске селекције.

– Одиграли смо добру утакмицу, са одређеним грешака које су нормалне за овај период припрема. Планирали смо да договоре у одбрани и у нападу применимо против једне мушке селекције, која носи одређене физичке предности. За овај период то је сасвим у реду. Остаје нам да одрадимо још ова три тренинга на прави начин са анализом свега, што смо до сада постигли, па да можемо да закључимо да су припреме на Златибору прошле успешно – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Наша репрезентација на Златибору остаје до уторка, 19. јула. По повратку у Београд, у новобеоградској дворани „Ранко Жеравица“ одиграће пријатељске утакмице са Сенегалом 21, односно Турском 23. јула.

СРБИЈА: Радочај 13, М.Дабовић 5, Бутулија 2, Јовановић 5, Чађо 13, Миловановић 2, Пејџ 9, Станковић 17, Крњић 6, Ајдуковић 5, Шкорић 2, Мандић 4, Станаћев, Стјепановић, Орозовић.