Пројекат „За твој сигуран кош“, подржан од међународне кошаркашке федерације ФИБА и Кошаркашког савеза Србије, успешно је реализован и у 2023. години.

Читава процедура за овај циклус Пројекта 2022/23 покренута је октобра 2022. године отварањем Конкурса на који су слободном вољом могли да конкуришу сви кошаркашки клубови широм Србије. Процедура доставе информације клубовима је ишла преко канцеларија Регионалних кошаркашких савеза који су потребне информације достављали свим клубовима члановима.

После приспелих пријава, уважавајући одређене критеријуме и поштујући принцип да у сваком регионалном савезу буде реализована бар једна адаптација, одређени су клубови и школе у којима ће се пројекат реализовати.

Са реализацијом адаптација је започето фебруара, а окончано маја 2023. на велико задовољство клубова и школа, али пре свега најмлађих садашњих и потенцијалних кошаркашица и кошаркаша.

Ове године реализацију Пројекта је пратила и подела пригодних мајица најмлађима, као и одређеног броја кошаркашких лопти школама.

Надамо се да ће бити разумевања од стране ФИБА за значај овог Пројекта и да ће он бити одобрен и за наредни циклус 2023/24. године.