У Кући кошарке одржана је промоција Еуробаскета 2013 које ће се од 4. до 22. септембра одржати у Словенији. Словеначку делегацију представљали су амбасадор Републике у Словеније у Србији Франц Бут, директор Еуробаскета 2013 Алеш Крижнар и легендарни југословенски репрезентативац, амбасадор шампионата Европе у Словенији Иво Данеу. Домаћини организаторима наредног Еуробаскета, испред Кошаркашког савеза Србије били су потпредседници Дејан Бидорога и Дејан Томашевић, селектор мушке сениорске репрезентације Србије, Душан Ивковић, као и генерални секретар КСС, Андрија Клеут.

Бројним представницима медија, обратили су се још, у име главних спонзора Еуробаскета,Мина Сретеновић, ПР компаније Фруктал и Оливер Класингер, члан извршног одбора Хyпо Алпе Адриа банке, док су Вера Ђурић – Дроздек и Петра Стушек упознале све присутне са туристичком понудом, али и културним и природним лепотама, Љубљане и Јесенице, градова у којима ће репрезентација Србије играти на Еуробаскету 2013 у Словенији.

ДЕЈАН БОДИРОГА, потпредседник КСС, задужен за мушку кошарку: Велико ми је задовољство што су са нама амбасадор Словеније у Србији, Франц Бут, као и легенда југославенске кошарке Иво Данеу. Имали смо изузетну сарадњу са локалним организационим комитетом и надам се да ће тако бити до почетка шампионата. У договору са селектором Ивковићем већ смо направили план и програм припрема и верујем да ћемо спремно дочекати почетак Еуробаскета. Иначе, ово је први пут да две федерације заједнички промовишу овако битан догађај.

ФРАНЦ БУТ, амбасадор Републике Словеније у Србији: Сигуран сам да ће се сви наши гости на шампионату у Словенији осећати као код своје куће. Србија и Словенија су пријатељске земље које су веома повезане и верујем да ћемо и у будућности радити заједно. Очекујем да Словенију посети велики број навијача, од којих ће надам се многи, после Еуробаскета, кад упознају наше природне лепоте, долазити и као туристи.

АЛЕШ КРИЖНАР, директор Еуробаксета 2013: На шампионату у Србији 2005. године било је чак 8000 Словенаца, а очекујем да ваших навијача дође још више у Јесенице и Љубљану. Улазнице ће почети да се продају од 18. марта по систему „сингл гејм тикет“, односно да ће карте бити продаване за сваку утакмицу појединачно. Такође, туристичке агенције имаће у понуди смештај и комплете карата.


ИВО ДАНЕУ
, амбасадор Еуробаскета 2013: Увек се сјајно осећам кад дођем у Београд, зато верујем да ће се навијачи Србије лепо провести и уживати у Словенији. Жао ми је што нам ФИБА као организатору није понудила више улазница, јер свакодневно има велики број позива од бројних пријатеља широм бивше Југославије. Иначе, поновићу још једном, моја је велика жеља, да се у финалу састану Словенија и Србија.

ДУШАН ИВКОВИЋ, селектор мушке сениорске репрезентације Србије: Словенија је дала много кошарци. За ову прелепу земљу вежу нас добра искуства. Пред многа важна такмичења припремали смо се на Рогли или Крањској Гори и на крају имали доста успеха. У плану и програму припрема за Еуробаскет 2013, један период сигурно ћемо провести у Словенији, јер верујем да ће нам људи и атмосфера помоћи да старт шампионата дочекамо потпуно спремни.
МИНА СРЕТЕНОВИЋ, ПР компаније Фруктал: Поносни смо што можемо да подржимо овако велики спортски догађај који је од изузетног значаја и за домаћина шампионата Словенију, али и за земље региона. Европско првенство носи пуно позитивних емоција, јер је кошарка традиционално омиљени спорт на овим просторима који је донео много радости и учинио овај регион препознатљив у свету.

ОЛИВЕР КЛЕСИНГЕР, члан Извршног одбора Hypo Alpe Adria банке: Наша банка ће до почетка првенства покренути бројне производе и пројекте како би што више промовисала Еуробаскет 2013.