У Кући кошарке одржана је промоција Хеба јуниорске лиге Србије. Ово је треће издање јединствене лиге Србије, од 2009. године кад је почела да се игра по новом систему. У Хеба јуниорској лиги Србије у сезони 2011/12 играће 12 клубова, а на финалном турниру играће и борити се за титулу осам најбоље пласираних клубова после лигашког дела такмичења које се игра по двоструком бод систему. Главни спонзор овогодишњег такмичења најбољих јуниора Србије биће реномирана компанија Хеба.

– Изузетна нам је част да ове године Јуниорска лига носи назив „Хеба јуниорска лига Србије“. Кошарка је свакако један од најзначајнијих спортова у Србији, а с обзиром да је Хеба вода већ препознатљив бренд са дугом традицијом, до заједничке сарадње дошло је сасвим природно. Веома нам је драго што смо поред сениорске репрезентације Србије, спонзори и јуниорске лиге. За нас, ово је јединствена прилика да подржимо тим јаких људи који активно учествују у развоју и напретку младих нада наше кошарке – истакла је Мина Сретеновић, ПР менаџер компаније Хеба.

Дејан Томашевић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије задужен за такмичење, такође је изразио задовољство сарадњом са компанијом Хеба и почетком треће сезоне јединствене јуниорске лиге Србије:

– Уверен дам да ће јединствена јуниорска лига Србије донети много добрих и позитивних ствари за нашу кошарку. Желимо да се кошарка игра у целој Србији, учинило смо све да помогнемо клубовима из унутрашњости. Доста очекујем од овог од такмичења, а усудио би се да прогнозирам да ће бар два играча из ове лиге бити у саставу сениорске репрезентације Србије на Европском првенству у Словенији 2013. године – рекао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС, задужен за такмичења.

Ове сезоне у Хеба јуниорској лиги Србије учествоваће следећих 12 клубова: досадашњи шампиони Хемофарм Штада из Вршца (2011), Нови Сад (2010), КК Беовук 72 (Београд), КК Здравље 09 (Лесковац), КК Мега Визура (Београд), КК Младост (Чачак), КК Партизан Београд, КК Раднички КГ (Крагујевац), КК Слобода (Ужице),КК Књажевац, КК Слога (Краљево) и КК Црвена звезда (Београд).

Хеба јуниорска лига Србије почиње у недељу 23. октобра утакмицама 1. кола у коме се састају:

КЊАЖЕВАЦ – ПАРТИЗАН
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕГА ВИЗУРА
РАДНИЧКИ КГ – ЗДРАВЉЕ
МЛАДОСТ – СЛОГА
БЕОВУК 72 – ХЕМОФАРМ СТАДА
НОВИ САД – СЛОБОДА