На свечаном догађају који је наТргу републике у Београду, у уторак 25. октобра, организовао Кошаркашки савез Србије, а уз подршку Триглав осигурања и Рода трговинског ланца, успешно је обављен жреб за нову кошаркашку сезону у којој ће играти клубови који се такмиче у Рода јуниорској лиги Србије, Триглав кадетској лиги Србије и Женској кадетској лиги Србије.

Као поносни спонзори Кадетске и Јуниорске лиге Србије, Рода и Триглав су, заједничким снагама, обезбедили свим клубовима из ових лига по две гарнитуре дресова у којима ће се такмичити током сезоне, као и осигурање од повреда за све младе кошаркаше. Уз то, Рода ће сваком играчу ових лига поклонити ваучер са 15 одсто попуста на било који артикал из асортимана КСС шопа, који представља једино место на коме могу да се купе артикли спортске и навијачке опреме српске кошаркашке репрезентације.

У фантастичном кошаркашком амбијенту, пред неколико стотина грађана, младим кошаркашима, кошаркашицама и њиховим тренерима прво се обратио потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

– Хвала свима који су данас дошли и онима који су помогли да жребање такмичарских бројева за лиге млађих категорија, као и сама такмичења, буду на овако високом нивоу. Хвала генералном секретару КСС Дејану Томашевићу, комесарима, координаторима… Дечаци и девојчице, ви сте шампиони у својим клубовима и срединама, желимо вам да то и останете, да слушате своје тренере и постанете што бољи људи и кошаркаши…

Велико ангажовање КСС, који ће, како би помогао клубовима учесницима, сносити трошкове службених лица и део путних трошкова приликом гостовања тимова, као и улагање спонзора, сигурно ће значајно унапредити квалитет кошарке у млађим категоријама.

– Ово је још један од бројних успешних пројеката који смо реализовали у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије. Рода је тамо где је породица и зато нам је посебно драго што смо подршку дали млађим категоријама, које представљају будућност српске кошарке. Искрено верујем да ће нове гарнитуре дресова које смо обезбедили са Триглав осигурањем допринети квалитету такмичења. Рода ће, као и до сада, наставити да учешћем у овако великим пројектима улаже у српску кошарку. Свим играчима желим много среће у сезони која је пред нама – рекао је Матија Протић, директор маркетинга компаније Мерцатор-С.

У новој сезони под обручима, посебна пажња ће се поклонити и незгодама у спорту. Желећи да покажу нарочиту бригу о здрављу наших најмлађих кошаркаша, спонзори КСС обезбедили су осигурање од спортских незгода за све играче Триглав кадетске лиге и Рода јуниорске лиге. Тиме су играчи обезбеђени покрићем током читавих 24 часа и у случају, на пример, повреде скочног зглоба или костију лица, могу да рачунају са исплатом и до 600.000 динара уз подношење адекватне медицинске документације и уз одобрења лекара цензора.

– Након успешне подршке током прошлогодишње сезоне и праћења активности младих кошаркаша из недеље у недељу, ове године идемо корак даље. У сарадњи са КСС припремили смо посебан производ – Осигурање од незгоде за младе кошаркаше – аматере и тиме омогућили покриће за санацију евентуалних повреда и брз повратак на терен. У сарадњи са Родом, обезбедићемо ово осигурање за скоро 500 момака из Јуниорске и Кадетске лиге Србије, што може да буде изузетно значајно и да посредно обезбеди унапређење у квалитету кошарке у млађим категоријама“ – изјавио је директор маркетинга Триглав осигурања у Србији господин Марко Путник.

 

ПАРОВИ 1. КОЛА РОДА ЈУНИОРСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (29-30. октобар 2016):

Раднички Крагујевац – Жарково, Здравље Лесковац – Полет Краљево, Црвена звезда МТС – Железничар Чачак, Младост Чачак – Партизан НИС, Нибак Ниш – Мега Бемакс, Динамик – Војводина.

ПАРОВИ 1. КОЛА ТРИГЛАВ КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (29-30. октобар 2016):

Визура Шарк – Младост Смедеревска Паланка, Мега Бемакс – Константин, Партизан НИС – Младост Чачак, Борац – Црвена звезда МТС, Слога – Хисар, Спортс ворлд – Земун.

ПАРОВИ 1. КОЛА ЖЕНСКЕ КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ (29-30. октобар 2016):

Лозница – Радивој Кораћ, Параћин – Црвена звезда, Челарево – Тител, Шабац – Србобран.