У просторијама Кошаркашког савеза Србије одржана је промоција и жреб за сезону 2012/13 јединствене јуниорске лиге Србије, која ће са као и прошле сезоне играти под покровитељством компаније Хеба. Жребом је руководио комесар такмичења Александар Рашинац, а помогали су му млади репрезентативци Михајло Андрић, Лука Анђушић, Милош Јанковић и Раде Загорац који су недавно тријумфовали у Мадриду на Светском јуниорском првенству у баксету „3 на 3“.

– Изузетно нам је драго што другу сезону заредом можемо да најавимо почетак Хеба јуниорске лиге. Година за нама показала је да је Хеба јуниорска лига представљала лигу добре кошарке у којој су прилику за афирмацију имали бројни перспективни играчи. Хеба као јака вода је и овога пута ту да подржи Кошаркашки савез Србије, тим јаких људи који активно улажу у развој српске кошарке – истакла јеМина Сретеновић, ПР менаџер компаније Хеба и свим учесницима пожелела пуно успеха и срећан почетак такмичења.

Дејан Томашевић, потпредседник КСС, задужен за такмичења, очекује да нова сезона донесе још бољу организацију и квалитет лиге:

– Јуниорска лига је испунила сва наша очекивања. Велику захвалност дугујемо компанији Хеба која је препознала нашу идеју о квалитетном такмичењу и афирмацији младих играча који ће надам се у будућности постати носиоци репрезентативних селекција.

Хеба јуниорска лига Србије почиње у недељу 21. октобра, а у првом колу састају се:
Слобода Ужице – Борац Чачак, Раднички Крагујевац – Житко Баскет, Нибак Ниш – Борац Лесковац, Црвена звезда Београд Дива – Вршац, Војводина Србијагас – Партизан мтс, Мега Визура – Полет Ратина.