У суботу, другог дана „Сајма спорта 2019“, одржана је промоција кошарке на штанду и терену Кошаркашког савеза Србије. Гости су били министар омладине и спорта Вања Удовичић, његов помоћник Дарко Удовичић и правни саветник Ивана Дукић. Угостили су их председник КСС Предраг Даниловић, потпредседник за женску кошарку Ана Јоковић, потпредседник за такмичења Душан Пројовић, наша трофејна репрезентативка Соња Петровић, технички руководилац репрезентативних селекција Ненад Крстић и координатор региона КСС Бошко Аџић. Гост штанда КСС био је и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић искористио је прилику да са својим најближим сарадницима челницима КСС пожели нове успехе, Председник КСС Предраг Даниловић поклонио је Удовичићу официјелну лопту за 3х3 кошарку. Уз то, одржана је презентација машине за шут и подесиве конструкције коша, која се спушта на 2.65 метара прилагођене најмлађима. Kао и претходних година, одржан je и показни тренинг у мини баскету.

Најмлађи посетиоци сајма и штанда КСС су били срећни што имају прилику да се фотографишу са легендама нашег спорта.

После презентације кошарке, на терену КСС промоцију је одржала и кошаркашка секција Војске Србије, којој је присуствовао министар одбране у Влади републике Србије Александар Вулин.