Промоција Марине Маљковиц, нове селекторке сениоркиУправни одбор Кошаркашког савеза Србије прихватио је предлог Комисије за женску кошарку да Марина Маљковић у наредне четири године буде селекторка женске сениорске репрезентације Србије. Одмах по завршетку седнице Управног одбора КСС, у Кући кошарке одржана је медијска промоција нове селекторке Марине Маљковић, којој су поред бројних новинара, присуствовали Драган председник Кошаркашког савеза Србије и Ана Јоковићпотпредседник Савеза задужена за женску кошарку.

– Веома сам срећан што је Марина Маљковић прихватила да буде селекторка женске сениорске репрезентације. Када сам дошао на чело Савеза, истакао сам да ће један од приоритета бити унапређење женске кошарке. Постављањем Марине Маљковић направили смо само први корак. Србија је некад била озбиљна сила у жанској кошарци, освајала медаље на највећим такмичењима. Потенцијала има и сада, само је потребан квалитетан и стручан рад. Млада репрезентација је била близу медаље на шампионату у Новом Саду, јунироке је од полуфинала на Европском првенству у Румунији делио само један шут. Има разлога за оптимизам, Кошаркашки савез ће помоћи женској кошарци, уложити средства за рад са најмлађима, пружити пуну подршку – најавио је председник КСС, Драган Ђилас.

Ана Јоковић, потредеседница КСС за женску кошарку, такође је изразила задовољство именовањем Марине Маљковић за нову селекторку репрезентације Србије:

– Поносна сам што ће нашу репрезнтацију предводити тако млад тренер који у својој каријери зна само за успехе и трофеје. Очекује нас тешке квалфикације за Европско првенство 2013. године. Међутим, имамо довољно времена да се још боље организујемо, створимо идеалне услове и припремимо се за старт квалфикација – истакла је Ана Јоковић и најавила да ће почетком октобра бити познати сви селектори млађих репрезентативних селекција.

Марина Маљковиц, нова селекторка сениоркиМарина Маљковић, нова селекторка женске сениорске репрезентације захвалила се Управном одбору КСС на указаном поверењу:

– После 12 година рада у српској кошарци дошло је до засићења, стигле су и понуде из иностранства. Али, позив Драгана Ђиласа и Ане Јоковић да предводим репрезентацију Србије, једноставно нисам могла да одбијем, пре свега из моралних разлога. Драган Ђилас је први председник Савеза који је био на финалној утакмици плеј-офа домаћег шампионата, познаје наше најбоље кошаркашице, скоро колико и ја. Спреман је да у потпуности подржи женску кошарку, о чему сведоче два буквално авангардан потеза. Поствио је једну девојку за селектора, која притом нема још ни 30 година. Могу само да обећам да ћу се одужити марљивим радом. Циљ ми је да у следеће четири године успоставим систем рада у женској кошарци. То у преводу значи, да обећавам, крв, сузе и зној.

[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]