Традиционални «Меморијални турнир ветерана Драгиша Шарић“, 16. по реду, одржаће се у Београду 24. и 25. новембра 2023. уз учешће 67 екипа (52 мушке и 15 женских) ветерана и ветеранки из 16 земаља региона и Европе, који на паркет излазе у част некадашњег играча и тренера Партизана.

Овом поводом данас је у „Кући кошарке“ одржана конференција за медије, на којој су о легендарном Драгиши Шарићу и самом турниру уз бројне епитете говорили председник организационог одбора турнира Миодраг Марић, генерални секретар КСС Златко Болић, селекторка Србије Марина Маљковић, легендарни кошаркаш Радмило Мишовић и некадашњи репрезентативац Југославије и промотер турнира Зоран Чутура. Међу бројним учесницима и пријатељима турнира, присуствовала су позната имена из света кошарке Братислав Ђорђевић, Гордана Радовић, Иван Сарјановић, Срећко Јарић, Небојша Зоркић, Мирољуб Дамњановић, Владимир Копривица, Зоран Стевановић, Млађан Шилобад…

Госте су дочекали водећи људи организације овог престижног турнира ветерана, најмасовнијег и најквалитетнијег у Европи, Миодраг Марић и Бојан Спасојевић. Утакмице се играју у Визури спорт, малој Визури, дворани Пинки, дворани Мастер и малој Арени. Финални мечеви заказани су за суботу 25. новембра од 13.00 до 18.00 часова у Визури спорт.

И ове године ће на меморијалу „Драгиша Шарић“ учествовати бројне екипе из иностранства, и то из Шпаније, Италије, Аустрије, Мађарске, Словачке, Русије, Велике Британије, Литваније, Грчке, Турске, Словеније, Хрватске, БиХ, Црне Горе, Македније и, наравно, Србије.

У оквиру турнира, као и претходних година, биће организована хуманитарна акција сакупљања средстава, која ће овог пута бити упућена организацији «Дечије срце», која се бави децом са сметњама у развоју.

Овом приликом, додељене су и плакете захвалности за 2023. Годину, у чему је учествовао и Драгишин син Петар Шарић. Плакете су добили селекторка Србије Марина Маљковић, потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић, кошаркашки судија Драган Нешковић, некадашњи репрезентативац Југославије Зоран Чутура, легендарни ас Радмило Мишовић, доктор Милан Бабић и спортска новинарка Нина Спасојевић Радојевић.

Драгиша Шарић је изненада преминуо у јулу 2008. године на одмору у Пули. У то време, он је био помоћни тренер КК Партизан. Током играчке каријере, Шарић је наступао за Радник, Ушће, Војводину, Партизан, Профиколор, Хонвед и Беобанку, док је последњу сезону као играч провео 1999. године на Исланду. Као тренер, Драгиша Шарић је радио у београдским Лавовима, Војводини, Визури, Мега Исхрани и Партизану.