У петак 10. фебруара у „Кући кошарке“ одржана је промоција новог селектора женске сениорске репрезентације Србије Стевана Караџића, који ће убудуће водити актуелне европске шампионке и бронзане са Олимпијских игара у Рију.

Пред бројне представнике медија изашли су председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, потпредседник за женску кошарку Ана Јоковић и нови селектор Стеван Караџић.

Први се присутнима обратио председник Предраг Даниловић.

– После седнице Управног одбора донета је одлука на предлог Ане Јоковић, заједно са још неким људима и наше заједничко мишљење је да је прави човек за наследника Марине Маљковић Стеван Караџић. Сигуран сам да нисмо погрешили… – рекао је председник КСС Предраг Даниловић.

Потпредседник КСС за женску кошарку Ана Јоковић захвалила се бившој селекторки Марини Маљковић на свему што је урадила у протеклих пет година, као и на постигнутим резултатима који, како је рекла, били невероватни.

– Основа и темељ су постављани јер смо, као што добро знате, пре тачно шест година кренули из минуса када је женска кошарка у питању. Сада смо имали задатак да пронађемо особу од интегритета која у овом тренутку може да води репрезентацију Србије и мислим да је избор Стевана Караџића најбоље могуће решење. Договорили смо сарадњу на годину дана, наравно уз могућност продужетка уколико се наша репрезентација пласира на Светско првенство. Циљ на Европском првенству у Чешкој у јуну месецу је пласман међу првих пет екипа и наставак континуитета успеха наше женске кошарке.

Нови селектор женске сениорске репрезентације Стеван Караџић рекао је да је његов циљ да одржи нашу репрезентацију у врху и да настави континуитет рада и успеха.

– Хвала председнику Предрагу Даниловићу, потпредседници Ани Јоковић, Управном одбору и комисији за женску кошарку што су ми указали поверење. Сматрам да је то корак напред у мојој тренерској каријери. Тренер сам више од 20 година и водио сам многе селекције, тако да мислим да је ово корак напред. Када је реч о амбицијама, Марина Маљковић је направила заиста невероватне резултате, који су тешко поновљиви и подигла је лествицу. Наша репрезентација је већ годинама у врху, међу четири-пет најбољих на великим такмичењима и циљ нам је да тако и остане.

На питање колико познаје актуелне репрезентативке, Караџић је рекао:

– Најбоље познајем Јелену Миловановић, пошто сам са њом радио у Шопрону, где сам био саветник. И остале играчице познајем добро, јер су ови резултати које су правиле приковали све за екран и помно сам их пратио. Међутим, биће ми потребно време да се упознам са противничким репрезентацијама, што ћу урадити до почетка Европског првенства – рекао је Караџић.