Неколико часова пре полуфиналних утакмица на финалном турнира Купа у Нишу, у пресс центру дворане „Чаир“, одржана је промоција чувеног трофеја „Жућкове левице“ који ће од следеће године бити додељиван победнику националног Купа Радивоја Кораћа. Реализацијом идеје Кошаркашког савеза Србије, коју су подржали челници ФИБА Европа, српски клубови ће поново добити прилику да се боре за легендарни трофеј и да на тај начин сачувају успомену на великана наше и европске кошарке Радивоја Кораћа.

– Наша жеља је да Кошаркашки савез Србије враћамо на место које му припада. Ово је само једна мала битка коју смо добили. Трофеј „Жућкове левице“ био је десетак година изгубљен у витринама музеја ФИБА. Ипак, уз помоћ генералног секретара успели смо да га пронађемо и вратимо у Србију. Господин Нар Занолин био је одушевљен нашом идејом и била би нам част да следеће године буде са нама у Крагујевцу кад ће победник финалног турнира „Купа Радивоја Кораћа“ добити реплику трофеја „Жућкове левице“ – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС, задужен за такмичење.

Председник регионалног савеза источне Србије и председник Организационог одбора финалног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу,Зоран Живковић, такође је изразио задовољство повратком Жућковог трофеја у нашу земљу:

– Свима нам је драго што се чувена „Левица“ вратила у Србију. Надам се да је то најава да ће се српска кошарка вратити на стазе успеха, где је била у Жућково време.

Промоцији трофеја „Жућкове левице“, присуствовали су, осим Мирослава Николића, остала три тренера полуфиналиста финалног трофеја Купа у Нишу.Светислав Пешић који је са Албом 1995 освајао међународни Куп Радивоја Кораћа, тренер Партизана (троструког освајача трофеја 1978, 1979 и 1989) Влада Јовановић и стратег Хемофарма Небојша Богавацкоји је са Вршчанима 2001. године играо финале против Уникахе.