Женска кошаркашка репрезентација Србије већ седам дана вредно тренира на Златибору припремајући се за Европски шампионат који ће се овог лета одржати у нашој земљи.

– За сада припреме теку одлично. Све иде по плану. Девојке су супер, атмосфера је сјајна, радна… Кренуле смо напорно од самог почетка, али то је оно што нам треба за успех и за оно што желимо да остваримо. Радимо и додатно, све девојке су веома фокусиране на оно што нас чека. Бодрите нас, будите уз нас! – позвала је навијаче Маја Шкорић, српска репрезентативка.

Најмлађа међу репрезентативкама Ивана Раца истиче задовољство што је добила прилику да буде на Златибору.

– Пресрећна сам што сам овде и што ми је селекторка Марина Маљковић дала шансу да тренирам са сениорском репрезентацијом. Моји утисци су онакви какве сам и очекивала. Јаки су тренинзи, дајем сто одсто од себе да покажем што могу и да се фокусирам. Девојке су супер и много ми помажу, пошто сам најмлађа у екипи – закључила је Ивана Раца.

Репрезентација Србије на Европском првенству такмичиће се у групи Д у Зрењанину, где ће у „Кристалној дворани“ за противнике имати селекције Белорусије, Русије и Белгије. Првопласирани тим из групе обезбедиће директан пласман у четвртфинале у „Штарк Арени“ у Београду, док ће другопласирана и трећепласирана екипа разигравати за пролазак међу осам најбољих са другом и трећом екипом из групе Ц у којој су тимови Турске, Словеније, Италије и Мађарске. Европско првенство почиње 27. јуна, а шест првопласираних екипа обезбедиће пласман на квалификационе турнире за Олимпијске игре у Токију 2020. године.