Репрезентација Србије остварила је победу и пораз на прве две утакмице турнира “Супер 4” у Кордоби. Тим Александра Ђорђевића у првом колу је убедљиво савладао Француску, а дан касније у изједначеној утакмици доживео пораз од домаћина Аргентине.

– Амбијент на утакмици против Аргентинаца је био феноменалан, суђење домаћинско, што је сасвим нормално. Ми смо у почетку гледали како они играју, а онда смо се и ми прикључили. Док смо се пробудили, они су били на 15 поена вишка. Онда смо почели да играмо и одговарамо кошарком на кошарку. Кошаркашки смо изгубили утакмицу, праву битку. Теодосићева повреда на пола коша нам баш није требала, вероватно бисмо ушли у другачију завршницу. Ми смо у том периоду промашили три тројке, Богдан – Тео – Богдан, а они су дали две и ту се дефинитивно одлепили. Види се разлика у припреми, јер су Аргентинци већ били квалификовани, њима је ово била осма-девета утакмица у припремном периоду. Они су прошли врхунске припреме, као што бисмо и ми да смо се директно квалификовали. Ипак, морамо да у датим условима будемо најспремнији за почетак Олимпијског турнира – каже селектор Србије Александар Ђорђевић.

Репрезентацију Србије очекује још једна провера пред почетак Олимпијских игара. Противник нашем тиму ће у понедељак од 23:00 по нашем времену, биће Хрватска.

– Против Француске су Хрвати били знатно бољи него у утакмици са Аргентином, конкретнији, играли су у континуитету. Имали су идеје, снаге, жеље и концентрације. Морамо, у каквом год саставу, против Хрватске да одиграмо добру утакмицу, то нам је последњи тест пред Олимпијске игре. Иако су дуели Србије И Хрватске увек носили додатну тежину, чини ми се да се тај психолошки притисак смањио. Имамо само оптерећење да играмо мушки, чврсто, снажно, такмичарски. Да се у игравамо што је могуће боље – закључује Александар Ђорђевић.