Репрезентација Србије остварила је први тријумф на турниру у Кини. После стартног пораза од домаће селекције (71:74), наш подмлађени тим савладао је у Киншану репрезентацију Анголе. Коначни резултат не говори довољно колико су изабраници Јовице Антонића, који на овом турниру одмењује селектора Александра Ђорђевића, били бољи на овој утакмици, јер су њеним већим делом имали двоцифрену предност: Србија – Ангола 66:59 (12:11, 28:19, 16:12, 10:17).

После изједначене прве четвртине Србија је заиграла много ефикасније и прецизније у нападу и прво полувреме решила у своју корист са 40:30. Још боље је наш млади тим делова у наставку утакмице, а почетком последње деонице повео и са 15 поена разлике. Предност би била још убедљивија да наши репрезентативци нису имали 26 изгубљених лопти. Селекција Анголе успела је у самом финишу да приђе на четири поена заостатка, али су српски репрезентативци, успели да одбију њихов атак и реше утакмицу у своју корист.

– Као што смо и најављивали, одиграли смо далеко боље него у првом мечу. Успели смо да се аклиматизујемо, првикнемо на временску разлику, што се видело и на терену. Имали смо потпуно контролу игре скоро 35 минута, држали до тада константну предност од 10 до 15 поена, али нисмо успели да одемо на већу разлику због великог броја изгубљених лопти, што је само последица неуиграности. Ангола је припретила у финишу, али нисмо паничили, већ смо мирно привели утакмицу крају. Сутра нас очекује дуел против Украјине које је уверљиво на старту турнира победила Анголу – истакао је Јовица Антонић.

СРБИЈА: Тејић 6, Пот 2, Стојановић 7, Ристић 14, Ребић 3, Бркић, Апић 6, Ђоковић, Пашајлић 5, Ненадић 9, Крстић 9, Хускић 5.

АНГОЛА: Домингос, Кицуами 11, Матеус 7, Муцунга 12, Касе 5, Мореира 8, Море 3, Гонсалвеш 1, Јунго, Конесисао 5, Нданем 7, Бастос.

У трећем колу турнира у Кинашну репрезентација Србије се у понедељак од 10:00 часова састаје са селекцијом Украјине.