Протеклог викенда на новосадском Штранду одржан је први квалификациони трунир у организацији Кошаркашког савеза Србије у баскету „3 на 3“.

У конкуренцији 16 екипа прво место заузела је екипа Ранч у саставу Александар Солујић, Немања Каралић, Иван Поповић и Филип Лаловић која је освојила прво место и обезбедила учешче на финалном турниру који ће се одржати 16. августа у Београду. Екипа Ранча је у веома узбудљивом финалу савладала састав Олимпа са 21:20.

После Новог Сада, квалификациони турнири одржаче се у Нишу, Чачку и Београду. Победници квалификационих турнира пласираће се на завршни турнир који ће се одржати 16. августа у нашем главном граду. Најуспешнија екипа представљаће Србију на „World Tour“ у Прагу што је пандан учешћу наших клубова у Евролиги. Осима тога екипа која буде сакупила највише бодова ућествоваће на „Challenger“ Купу у Букурешту.

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КВАЛИФИКАЦИОНОГ ТУРНИРА У БАСКЕТУ „3 на 3“:

ФИНАЛЕ: Ранч – Олипм 21:20

ПОЛУФИНАЛЕ: Ранч – Мастер Каффе 21:18, Олимп – Ханговер 17:10

ТАБЕЛА: 1. место: Ранч – 100 бодова. 2. место Олимп – 80 бодова, 3-4. место Ханговер, Мастер Кафе – 60 бодова, 5-8. место: Александар, Ф4, Фреш Бич:Џакови – 40 бодова, 9-16. место: Азовмаш, Дуга, Теам 021, Сиеста, Трострука претња, Најмлађи, Дистрибуција пића Дизниленд, Кафе Борсалино – 20 бодова.