На позив председника Француске федерације, Жан Пјер Сиута и високог званичника у Француској федерацији, Горана Радоњића, Дејан Томашевић потпредседник КСС, 27. и 28. априла боравио је у радној посети Француској.

Приликом посете Дејан Томашевић се упознао са већином сегмената у раду Француске федерације. Договорено је да се сарадња две федерације подигне на знатно виши ниво са разменом стручних лица у разним сегментима. Начелно је договорено да се оганизују заједнички тренажни циклуси (тренинзи и утакмице) млађих репрезентативних селекција при чему би наше селекције боравиле у ИНСЕП-у (Француски национални комитет за развој олимпијског спорта), а Француске у Србији.

Французи ће, како је директор маркетинга Француске федерације сопштио потпредседнику Томашевићу, донирати нашој кући кошарке један терен за 3X3 (подлога и конструкције). Свечаност поводом донирања терена требало би да се организује приликом гостовања сениорске репрезентације Француске у августу у Београду, а терен би као промотери отворили Тони Паркер и једно од најзвучнијих српских кошаркашких имена.