После учешћа и освајања турнира у Карловим Варима, наше најбоље сениорке добиле су непуна два дана одмора, који су искористиле на различите начине. Најсвечаније је, свакако, било у Вршцу код Тамаре Радочај, која је пре два дана добила највеће признање родног града – повељу града Вршца!

– Наравно да ми је велика част што ми је град у коме сам се родила, одрасла, школовала, начинила прве кошаркашке кораке и градила каријеру, одао овако велико признање за сав труд , рад и допринос спорту. Захваљујући игрању за национални тим успела сам свом граду да донесем прву олимпијску медаљу, а он ми се овом наградом на најлепши начин захвалио и показао да се рад, труд , резултат и те како цене и награђују – објаснила је Тамара.

Какве утиске носиш из првог дела припрема?

– Сматрам да је досадашњи део припрема протекао добро. Све девојке раде максимално, селектор Караџић је задовољан… Имамо, као и увек, добру атмосферу, све услове за квалитетан рад и оно што се очекује од нас.

Коментар турнира у Карловим Варима.

– Изузетно добар турнир за нас, јер се ближи Европско првенство и немамо пуно заказаних утакмица. Била је то јако добра провера свега урађеног у претходне две и по недеље, да видимо како можемо да унапредимо игру…

До почетка ЕП одиграћете 8, 9. и 11. јуна три тренинг утакмице са Јапаном.

– До утакмица са Јапаном имамо још недељу дана, које треба максимално да искористимо да исправимо све оно што није било добро на турниру. Имамо доста времена и сада следи онај тактички део, где су буквално у питању неки детаљи рада на нашој одбрани, нападу , уигравању… До тих утакмица све ће се већ искристалисати, па остају те последње провере са Јапаном пред нашим навијачима. Верујем да ће ти мечеви бити лепа прилика да нас публика, као и увек, испрати и да нам пружи додатну енергије пред почетак ЕП.

Група у првој фази такмичења на Европском првенству није лака…

– Многи већ виде унапред уписане победе против Словеније и Грчке и борбу за прво место у групи са Француском… Наравно да пратимо остале резултате пријатељских утакмица где је Словенија без пораза, два пута су победиле Турску, веома су добар састав и неугодан противник. Прва утакмица на ЕП је против Грчке, а ти мечеви на самом старту турнира сами по себи никада нису лаки. На квалитете репрезентације Француске не треба трошити речи… И они, као и ми,имају неке измене у саставу. Биће то сигурно најтежа утакмица у групи. Битно је да увек идемо корак по корак, да будемо здраве и да можемо да пружимо максимум на терену – каже Тамара Радочај.