Репрезентација Србије, играчи рођени 2000. године и млађи, заузела је десето место на Европском првенству које се данас завршава у Радому (Пољска). Изабраници селектора Милана Јосића у последњем мечу на шампионату, утакмици за 9. место, поражени су после велике борбе и неизвесне завршнице од селекције Немачке. Српски кадети су били на прагу да преломе сусрет, јер су на четири минута пре краја имали седам поена прдности (59:52), али су упорном и  дисциплинованом ривалу дозволили да направи преокрет и дође до тријумфа тројком Ван Слотена буквално са последњим звуком сирене: Србија – Немачка 63:65 (11:12, 11:11, 22:22, 19:20).

Од самог старта утакмица је била веома тврда и борбена, готово пројектована да буде завршена тесним резултатом и трилер завршницом. После првог полувремена резултат је био 22:23 у корист Немаца што најбоље говори какава се рововска борба водила у Радому.  Ривалу је успело оно што никоме није у досадашњем делу шампионата – да заустави нашег капитена Марка Пецарског коме је мало тога полазило за руком на овом мечу.

Изједначена борба водила се и у наставку сусрета, да би на почетку финалне деонице наш млади тим преко Стојанова, Пауновића и Илића успео да направи серију 9:0 и поведе 54:45. Немачки тим се брзо консолидовао и серијом поена расположеног Дрешера изједначио у 38. минуту – 59:59. Уследила је узбудљива завршница која се чинило да ће бити окончана после поена Зорана Пауновића на 63:62 само 13 секунди пре краја. Ипак, Немци су имали двољно времена за последњи напад који је завршио Ван Слотен победничком тројком са звуком сирене за крај утакмице – 63:65.

СРБИЈА: Стојанов 8, Исаиловић, Васић, Васиљевић, Недељковић, Илић 16, Пауновић 24, Смаилагић 3, Петрушев, Живановић, Јовановић 4, Пецарски 8.

НЕМАЧКА: Копле, Фјурпфил 7, Брунке 8, Флуте 3, Матишек 3, Холерсбахер, Врчић 5, Мередит 8, Еманга Нопуе, Дрешер 15, Бинапф 2, Ван Слотен 13.