Репрезентација Србије, играчи рођени 2000. године и млађи, поразом је завршила групну фазу такмичења на Европском првенству које се одржава у Радому (Пољска). Изабраници селектора Милана Јосића поражени су у оквиру трећег кола групе „Д“, после велике борбе и неизвесне завршнице од селекције Грчке. Српски кадети су су говото све време били у вођств, имали и двоцифрену предност половином треће деонице, али нису успели да упорном ривалу задају завршни ударац. Одлука је пала у последња три ипо минута, кад наш млади тим није успео да поентира, а Грци су успели да направе серију 11:0 и дођу до тријумфа:  Србија – Грчка 55:59 (18:12, 14:15, 18:14, 5:18). Репрезентација Србије заузела је треће место у групи „Д“, тако да ће у уторак (14:00) у 1/8 финала Европског првенства у Радому играти против другопласираног тима из групе „Ц“ селекцијом Црне Горе.

Од самог старта меча било је видљива жеља нашег младог тима да се искупи за неочекивани пораз од селекције Финске. Требало им је седам-осам минута да ухвате прави ритам, да после резултата 12:12 направе серију 9:0 и у 13. минуту поведу са 21:12. Марко Пецарски је по обичају био најефикаснији, Ален Смаилагић је био сјајан у скоку, док је Михајло Стојанов феноменално асистирао и организовао нападе Србије. У финишу првог полувремена, са неколико промашаја, српски кадети су покварили процененте шута из игре, али су и даље држали висок ниво игре у одбрани што им је омогућило да сачувају солидно вођство после првих 20. минута – 32:27.

Готово сваки напад на почетку другог полувремена репрезентативаца Србије на био је завршен изгубљеном лоптом, што Грци користе да ухвате прикључак (32:31). Налет ривала зауставило је тројком Михајло Стојанов. На сцену тада ступа Марко Пецарски који серијом одличних потеза, скокова и поена, доноси Србији двоцифрено вођство – 42:31 (26. минут). Завршницу трећег периода који је завршен резултатом 51:40 обележио је Зоран Пауновић са неколико сјајних продора. Грчки тим  после тога креће на све или ништа и у 33. минуту поново се враћа у игру – 52:48. Ривал је у тим тренуцима нашао решење за Марка Пецарског кога су често чувалам два, нека и три супарничка играча. Дуг период без поена из игре коначно прекинуо Ален Смаилагић за 55:48 у 37. минуту. Упорни Грци веома брзо узвраћају серијом 5:0 и поново се враћају у игру, а на 40 секунди пре краја тројком Сандраманиса после дужег времена долазе у вођство 55:57. Уследила је узбудљива завршница које се неповљно завршила по наш млади тим. Марко Пецарски је два пута био непрецизан са линије слободних бацања, Лазар Живановић је дошао до офанзивниг скока, али је на жалост брзо изгубио лопту. Сарамандис и Чазидакис су у последњим секундама са линије пенала поставили коначан резултат – 55:59.

СРБИЈА: Стојанов 7, Исаиловић, Васић, Васиљевић, Недељковић 5, Илић, Пауновић 15, Смаилагић 6, Петрушев, Живановић 1, Јовановић 1, Пецарски 20.

ГРЧКА: Алтинис 4, Еремидис 6, Балис 4, Арсенопоулос 6, Сандраманис 8, Чазидакис 3, Зевгарас, Базинас, Гаргалис 3, Хаџицивероглу12, Просикис, Цоургианис 13.