Викенд за нама у Сремској Митровици протекао је у знаку најмлађе олимпијске дисциплине – баскета 3×3. Наш караван заузео је главно место на Тргу Ћире Милекића, који преставља сам центар града.

Такмичење се одвијало у суботу и недељу, с тим што је субота била намењена најмлађима и јуниорима, док смо у недељу имали прилике да гледамо наше најбоље баскеташе и баскеташице.

Од укупно четири тима у женској конкуренцији прво место и награду од 20.000 динара однеле су Прелепотице. Од 24 тима у мушкој конкуренцији, у спектакуларној завршници турнира баскеташка срећа расподелила је тимове овако: 1. Раља интергалактик, 2. Земун, 3. Детелинара, 4. Крагујевац.

Други турнир по реду А категорије у склопу Рода 3×3 првенства Србије донео је управо онај такмичарски квалитет коме су се организатори и надали. Многи окупљени Митровчани имали су шта да виде од баскеташког знања наших најбољих тимова. Сваки меч нокаут фазе био је резултатски неизвестан, осим самог финала који је Раља успела да реши у своји корист – 21:10.

Рода караван следећег викенда сели се прво за Ужице у суботу на Трг Партизана, а затим у недељу иде на већ устаљену локацију у Нишу – Трг Краља Милана. Оно што је значајно поменути је да, осим богатог новчаног фонда на ова два турнира (130.000 и 140.000 динара) најбољу екипу из Ниша очекује и слот за ФИБА Челенџер у Лимасолу који додељује КСС. То ће бити прва директна позивница некој нашој екипи из 3×3 Србија првенства у овој години, а Кошаркашки савез Србије се потрудио да обезбеди још неколико за ову сезону, о чему ћете ускоро бити детаљније информисани.