Радионица нових асова у срцу Шумадије ради пуном паром. У Развојно тренажном центру (РТЦ) Кошаркашког савеза Србије у Крагујевцу, после девојчица које су завршиле своју седмодневну смену, тренутно се налазе дечаци рођени 1999. године са којима ради 11 тренера, а под будним око Гордана Тодоровића, стручног сарадника КСС и руководиоца програма за дечаке у РТЦ у Крагујевцу.

– У овој смени, првој за дечаке, налази се 61 млади кошаркаш. Зацртани план и програм испуњавамо по плану, што заиста није тешко јер имамо сјајне услове које пружа хотел „Шумарице“, дворана која се налази у склопу хотелу и два оближња модерна терена, која поред тартан подлоге и професионалних конструкција имају и осветљење истиче Гордан Тодоровић.

Полазницима кампа сваки дан је испуњен кошаркашким обавезама. Све почиње јутарњим тренингом, наставља се послеподневним вежбањем, а завршава се вечерњим такмичењима и наградама за најуспешније:

– Пре подне се ради на индивидуалној обуци, усавршавању деце и повећању њихових спосбности. Послеподне је рад на колективној тактици и техници, док млади кошаркаши највише воле вечерња такмичења, надметања у шутирању тројки, играма „три на три“, „пет на пет“. Такође, водимо рачуна да их што боље едукујемо, зато често разговарамо о здравом животу, правилној исхрани, развојном путу младих спортиста. У току смене постетили смо музеј и спомен парк „Шумарице“, имали мали час историје, што свакако неће шкодити. Наш циље је као и сваке године, да покушамо да створимо што више нових асова, будућих репрезентативаца Србије – закључио је Гордан Тодоровић, стручни сарадник КСС и руководилац програма за дечака у РТЦ у Крагујевцу.