После више од 70 најталентованијих девојчица које су 14. јуна завршиле своју седмодневну смену у кошаркашкој радионици будућих асова у Крагујевцу стигли су дечаци рођени 2000. године. Развојно тренажни центар (РТЦ) Кошаркашког савеза Србије у срцу Шумадије и ове године биће место где ће нове наде српске кошарке још више да усаврше своје вештине, науче много тога о магичној игри, али и да сазнају каква их све искушења очекују у наставку каријере.

– Ово је већ 17. сезона како РТЦ окупља најталентованије дечаке и девојчице, од којих ће већ следећег лета неки од њих бити чланови наших млађих репрезентативних селекција. Девојчице су завршиле смену пре два дана, док ће дечаци подељени у три годишта радити до 10. јула. Почели смо данас са 2000. годиштем, у следећу недељу долазе момци рођени 1999. године, док ће ову сезону затворити генерација ’98 која долази у Крагујевац 30. јуна – најавио је Гордан Тодоровић, стручни сарадник КСС и руководилац прогарама за дечаке у РТЦ у Крагујевцу.

Поред Гордана Тодоровића са генерацијом рођеном 2000. године радиће још тренери Владимир Маринковић, Никола Јовковић и Бојан Деспотовић, док о здрављу младих кошаркаша брине докторка Сања Крцуновић.

– Од 30 позваних на првом тренингу појавило се 27 момака. Одмах смо кренули са усавршавањем индивидуалне тактике и технике. У послеподневним часовима акценат је на групној тактици, док се у вечерњем термину играју утакмице, организују разна такмичења што дечаци посебно воле. Наравно ни ове године нећемо занемарити едукативни аспект, јер ћемо свакодневно имати предавања на тему хигијене, правилне исхране, здравог живота, али и многих других ствари које су важне за њихово одрастање и бављење кошарком. Наравно све у жељи да неко од ових дечака једног дана постане сениорски репрезентативац наше земље – истакао је Гордан Тодоровић.

Будући асови имају у Крагујевцу одличне услове за рад. Смештени се у хотелу „Шумарице“ у чијем склопу је дворана, док се у непосредној близини налазе модерни терени са тартан подлогом, професионалним конструкцијама кошева и рефлекторима.