Репрезентација Србије у 3х3 баскету добила је противнике у групи на Светском првенству, које ће се од 17. до 21. јуна 2017. одржати у француском Нанту. Наш национални тим, актуелни шампион света из Кине 2016. године, играће у А групи са репрезентацијама Русије, Андоре, Египта и Порторика.

Србија је, свакако, фаворит у групи, али и у комплетном такмичењу, што потврђује и Душан Домовић Булут, капитен наше 3х3 репрезентације.

– Увек смо играли са ставом да желимо да будемо најбољи на свету. Без обзира на имена ривала у групи, четвртфиналу, полуфиналу или финалу, нас само интересује да покажемо свакој екипи да смо бољи и мислим да се тако постаје светски шампион – јасан је Булут.

Сличног мишљења је још један члан екипе светских 3х3 шампиона Дејан Мајсторовић.

– Добили смо сасвим солидну групу… Највећи конкуренти за пласман у четвртфинале биће нам Порторико и Русија. Сигуран сам да ћемо се са њима борити за прво место у групи, али ако будемо играли како знамо и умемо, не би требало да доводимо у питање пласман у четвртфинале.

Пласман у четвртфинале ће обезбедити по две најбоље репрезентације из све четири групе, а укрштају се групе А и Д, односно Б и Ц.