Репрезентација Србије доминирала је у групи А, остварила четири победе у четири меча и пласирала се у четвртфинале 3х3 Светског првенства у Манили.

После суботњих победа против Холандије (21:17) и Новог Зеланда (22:13), четврти дан СП протекао је по плану успешно за нашу репрезентацију. Противници су били Румунија и Киргистан, а према очекивању Србија је убедљиво славила у оба меча и обезбедила прву позицију у групи А.

Први меч дана одигран је против репрезентације Румуније, која је у првом мечу дана изгубила већ меч од репрезентације Холандије и тиме изгубила шансе да се пласира у четвртфинале. Србија је од самог почетка наметнула свој стил и брзину игре, те самим тим дошла у убедљиво водство које се до краја меча само увећавало. Коначан резултат је био 21:12, а листа стрелаца на мечу изгледа овако: Булут 8, Савић 6, Стојачић 4 и Мајсторовић 3 поена.

Други меч дана за Србију био је још лакши, с обзиром на то да је Киргистан савладан резултатом 21:9. Прва половина меча чак је обиловала и атрактивним потезима, од којих се издваја закуцавање Савића. На овом мечу Савић и Стојачић су били најефикаснији са по 6 постигнутих поена, док је Мајсторовић постигао 5, а Булут 4 поена.

Током дана одиграни су и последњи мечеви изузетно квалитетне групе Ц у којој су се налазили потенцијални противници репрезентације Србије – Канада, Монголија, Русија, Бразил и домаћин Филипини. Канада је попут наше селекције непоражена завршила такмичење на првом месту групе, док је другопласирана екипа Монголије (чији је једини пораз управо против Канаде) која ће бити противник наше селекције у четвртфиналу.

Меч Србије и Монголије отвара сутрашњи (12.јун) завршни дан такмичења, а утакмица почиње у 12.50 по локалном (односно 6.50 сати по српском) времену. Остали парови четвртфинала у мушкој конкуренцији су: Летонија-Пољска, Словенија-Украјина и Канада-Холандија.

У случају проласка у полуфинале следећи меч Србија би играла од 16.45 по локалном времену (10.45 по српском), а финале је предвиђено за термин од 21.00 по локалном (15.00 по српском) времену.