За нешто мање од два сата, најбољи кошаркаши Србије, чартером летом из Београда допутовали су у литвански град Шијауилаји где ће у среду од 14:15 часова одиграти прву утакмицу на Европском првенству против селекције Италије. Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас и потпредседник Дејан Томашевићдошли су на београдски аеродром „Никола Тесла“ да испрате и пожеле срећан пут нашој експедицији, док су заједно са Стручним штабом и репрезентативцима у Литванију отпутовали потпредседник и генерални секретар КСС, Дејан Бодирога и Андрија Клеут.

– Верујем да смо спремни за почетак Европског првенства. Остала су још два дана до прве утакмице са селекцијом Италије. Свака победа или пораз у првој фази могу лако до одреде даљу судбину на шампионату. Морамо размишљати од утакмице до утакмице. Тренутно смо концентрисани само на премијерни меч. Циљ је јасан, потребно је пренети што више бодова у наредну фазу такмичења– истакао је Миленко Тепић.

Милан Мачван уверава да је дуел са селекцијом Италије, веома важан, али не и пресудан на Европском првенству у Литванији:

– Италију предводе три НБА играча, који имају важне улоге у својим тимовима. Свесни смо да ће они преузети највећу одговорност и да их морамо зауставити. Последњих неколико дана смо детаљно проучавали њихову игру. Посебно су опасни кад Барњани игра заједно са Галинаријем на позицији центра. Трудићемо се као и на претходна два велика такмичења, да будемо најегресивнији и најборбенији што ће верујем бити довољно уз нашу младост и квалитет да постигнемо жељени резултат.

Одмах по доласку у Литванију, селектор Душан Ивковић одвео је своје изабранике на тренинг како би што пре упознали паркет и обруче у „Шијауилаји Арени“ (капацитет 5.500 места) где ће у оквиру групе „Б“ одиграти првих пет утакмица уводне фазе шампионата.

РАСПОРЕД ОДИГРАВАЊА МЕЧЕВА

31. август: СРБИЈА – Италија (14:15)
1. септембар: СРБИЈА – Летонија (14:15)
2. септембар: СРБИЈА – Израел (14:15)
4. септембар: СРБИЈА – Немачка (20:00)
5. септембар: СРБИЈА – Француска (20:00)

[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]