Мушка 3х3 сениорска репрезентација Србије чекала је други дан такмичења у Манили како би одиграла своје прве утакмице у оквиру групе А на ФИБА 3х3 Светском првенству. Према очекивању – учинак је био максималан.

Прву утакмицу наша рерпезентација је одиграла против конкурената за прво  место у групи А – екипе Холандије – и славила је резултатом 21:17. Од старта утакмице водила се изједначена борба, где је наша екипа стално била у благој предности, иако је веома рано наш тим ушао у бонус (направио шест фаулова што противнику за сваки следећи направњен фаул пружа два слободна бацања). Водила се рововска борба, у правом смислу те речи током целе утакмице, да би пред сам крај Стефан Стојачић погодио два веома битна шута за два поена како бисмо привели утакмицу крају у своју корист. Стојачић је био и најефикаснији на крају са чак 12 поена, док је Булут постигао 6, Мајсторовић 2, а Савић 1 поен. Такође треба нагласити да је ово први званичан меч који је репрезентација одиграла у овом сада измењеном саставу у односу на претходна првенства.

Након веома тешког меча против Холанђана уследио је прилично резултатски убедљивији меч против екипе Новог Зеланда. Наиме, Нови Зеланда је данас, пре меча против Србије, изгубио меч против Румуније резултатом 16:13, па је ова утакмица за њих била можда последња шанса за „хватање прикључка“ за борбу за прва два места у групи која воде у четвртфинале. Србија је од првих секунда дала до знања да је квалитетнији ривал и водила је
убедљиво током целе утакмице, да би пред сам крај меча Новозелађани почели да погађају шутеве за два поена како би ублажили пораз. Коначан резултат је био 22:13 за Србију, а листа стрелаца на овом мечу
изгледа овако: Булут 9, Мајсторовић 6, Савић 4 и Стојачић 3 поена.

У оквиру наше групе А одигран је још један меч у коме је Киргистан победио Румунију након продужетка резултатом 20:18. Пред нашом екипом је дан одмора (недеља 10.јун), да би такмичење у својој групи наставили у понедељак 11.јуна, и то мечевима против Румуније у 13.40 сати по локалном (односно у 7:40 по српском времену) и Киргистана у 15.10 сати (односно 9.10 сати по српском времену).

Треба напоменути да ће од сутра делегација Србије бити богатија за још једног члана, јер ће генерални секретар КСС Дејан Томашевић доћи у Манилу након радне посете Кини и придружити се екипи.