Сениорска мушка репрезентација Србије отпутовала је у недељу ујутру на Копаоник, где наставља припреме за Европски шампионат који се одржава од 31. августа до 17. септембра. После обављених медицинских тестирања и неколико дана уводних тренинга у дворани „Пионир“, наши најбољи кошаркаши боравиће на Копаонику до 6. августа. Први контролни меч изабраници селектора Александра Ђорђевића одиграће 2. августа, када ће се у Краљеву састати са „Б“ селекцијом Србије.

– Кренули смо са лаганим уводом у ова три дана у Београду и од сутра у ствари почињу праве припреме. Из атмосфере одмора улазимо у радну атмосферу. На Копаонику ћемо провести две недеље које смо детаљно испланирали да би спровели наш зацртани програм. Одиграћемо утакмицу са универзитетском селекцијом, по повратку у Београд очекује нас „Трофеј Београда“, затим идемо на турнире у Хамбург и Атину, да би неколико последњих дана пред Шампионат тренирали у Београду. Улазимо постепено у ритам тренинга, без превеликог физичког напора, да би се постепено увели у пун тренажни процес. Види се озбиљност на тренинзима, што је јако позитивно. Момци знају шта нас чека, већ дуго смо заједно и знамо наше циљеве – рекао је пред пут Александар Ђорђевић.

Селектор истиче да је циљ наше селекције на Шампионату везан за освајање медаље:

– Амбиције су увек високе, циљеви су везани за освајање медаља, а највећи циљ је увек злато. Што се тиче наше групе, свакако је Турска један од фаворита. Они увек освајају медаље када су домаћини првенства, сигуран сам да ће и овог пута бити међу претендентима за одличја. Такође, имају позитиван кошаркашки амбијент који се створио у Истанбулу. Друге екипе из групе, респектујемо, али никога се не бојимо. Мислим да ривали из групе морају да воде више рачуна о нама, а ми приступамо сваком противнику са респектом и озбиљношћу.

– Здравствени билтен је доста добар и нема неких нових повреда. Богдановић има продужетак терапије због повреде коју је вукао целе сезоне, па због тога не креће данас са екипом, већ ће остати још пар дана у Београду да би завршио терапију и радио по посебном програму. Драган Милосављевић после тешке повреде коју је имао, полако враћа физичку снагу по чему је препознатљив. Припремни период ће му за то много значити – закључио је Ђорђевић.