Прве контролне утакмице и тријумф на Adeko Kupu Eks YU у Љубљани показују да су најбољи кошаркаши Србије на добром путу да Европско првенство у Литванији (31.август- 18. септембар) дочекају потпуно спремни. Победа против селекције Хрватске (80:71) и велики преокрет у финалном мечу бивших југословенских република огроман је подстрек за наставак припремног периода и нових провера које следе у Измиру у Лондону.

Милош Теодосић је поред капитена Ненада Крстића (МВП) изабран је у иделану петорку „Adeko Kupu Eks YU“ у Љубљани. Није га служио шут у финалу, али је поново приказао спектакуларан репертоар асистенција, успешно градио игру нашег тима и у последњим тренутцима погодио тројку која је потврдила тријумф Србије.

– Показали смо јак карактер у финишу меча, још једном смо доказали да се никад не предајемо. Имали смо мало и среће у одлучујућим тренутцима. Селекција Хрватске је одиграла одлично већим делом сусрета и не би било незаслужено да је победила. Много нам значи овај тријумф, мада не би било ништа страшно ни да смо изгубили– уверава Милош Теодосић.

Времена за славље и опуштање није било. Репрезентативци Србије су данас преподне имали једночасовани тренинг у теретани дворане „Стожице“. Селектор Душан Ивковић могао је да рачуна на свих 14 играча, међу којима је био и велики борац Стефан Марковић које у финишу меча са Хрватском зарадио лакшу повреду капка.

Нисмо помишљали на предају ни кад су Хрвати имали десет поена предности. Селектор Ивковић је тражио да верујемо у победу и да је разлика достижна. Појачали смо одбрану, одиграли паметно у нападу и успели да направимо велики преокрет– истакао је Марковић.

Репрезентација Србије данас у 15:30 часова путује је из Љубљане у Истанбул, одкале ће за Измир где их од четвртка чека учешће на „Спор Тото Wорлд Цуп 10“ на комећће поред наше и домаће селекције Турске учествовати још Немачка и Украјина.

Халкапинар арена у Измиру– Доста нас је охрабрио тријумф на турниру у Словенији. Самопоуздање нам је на још већем ниво, јер смо добили потврду да смо одлично радили у претходних месец дана. Идемо у Турску да се још више уиграмо и да докажемо свима колико вредимо– поручује Душко Савановић, који је имао значајну улогу у свим победама репрезентације Србије на турниру бивших југословенских република у Љубљани.

РАСПОРЕД ОДИГРАВАЊА УТАКМИЦА

11. август: Србија – Немачка (17:00)

12. август: Србија – Украјина (17:00)

13: август: Србија – Турска (17:00)

Све утакмице „Spor Toto World Cup 10“ турнира играју се у „Halkapinar“ арени у Измиру, чији је капацитет 9.200 места.