Мушка сениорска репрезентација Србије допутовала је данас у Талин, где ће у четвртак 21. фебруара од 18.00 сати одиграти први меч шестог „прозора“ квалификација за Светски шампионат 2019. против Естоније.

Наши најбољи кошаркаши одржали су вечерас тренинг у дворани „Саку Сурхал“, где ће сутра прокушпати да победе домаћина и пласирају се на СП у Кини.

Против Естоније ће сутра играти Милош Теодосић, Алекса Аврамовић, Драган Милосављевић, Марко Симоновић, Иван Паунић, Стеван Јеловац, Стефан Бирчевић, Мирослав Радуљица, Ђорђе Гагић, Никола Јовановић, Илија Ђоковић и Миленко Тепић.

Селектор Александар Ђорђевић рекао је да ће наша селекција имати лагани преподневни тренинг и на дан утакмице и изнео очекивања.

– Пре тренинга смо се добро одморили, имали „видео састанак“. припремамо се, знамо шта нас чека. Сутра се овде спрема права фешта за тројицу њихових играча који се опраштају, али то не сме да нас деконцентрише. Знамо шта нам је чинити и на који начин треба да се, пре свега, ментално припремимо. Очекујем физички веома захтевну утакмицу. Сви момци су здрави и спрмени , кренули смо добро, имали смо одличних пар дана припрема. Сигурно да ће ту бити много и индивидуалног утицаја на игру сваког од њих. Сви они ће дати све од себе да дођемо до победе и жељеног пута на Светско првенство већ овде у Талину.

На констатацију да је Милош Теодосић свакако највеће појачање Србије у овом прозору, иако није потпуно спреман, селектор је рекао:

– Ипак он није дуго играо, и он сам је свестан тога. Видело се на тренингу да му недостаје ритма, недостаје му свега, али ми се уздамо у његов таленат. Обично је тако, из неког мировања, имао фантастичне утакмице. Надамо се да ће тако бити и овде. Онако, на свежину. Не треба ни он сам да се оптерећује, нити да очекујемо да ће само он да реши утакмицу, већ свих 12 момака треба да донесу најбоље што могу јер ћемо тако и њему помоћи да буде онај прави. Али, већ сам овај гест, капитенски, лидерски, је за свако поштовање. Не само њему, већ свим играчима који су до сада играли и одазивали се, са наше стране велико, велико хвала. У Естонији је са нама и Милан Мачван, још један наш капитен! Имамо много играча који имају тај капитенски ген. Желео је да дође и помогне. Имамо то заједништво које нас краси, одатле градимо све што можемо… – поручио је селектор Александар Ђорђевић.

Сутрашњи меч моћи ћете да пратите у директном преносу од 18.00 сати на РТС1.

Наш национални тим ће последњи меч квалификација одиграти у недељу 24. фебруара у дворани „Александар Николић“ од 16.00 сати против Израела. Нашим момцима је потребна једна победа у ова два меча да и теоретски обезбеде пласман на Светско првенство у Кини.