Сениорска репрезентација Србије отпутовала је данас на Акрополис куп у Атину, где ће изабраници селектора Александра Ђорђевића у наредна три дана имати три јаке провере против селекција Турске, Италије и Грчке.

Пут грчке престонице кренуло је 12 играча, пошто је Владимир Лучић остао на терапијама у Београду због повреде бутног мишића коју је задобио у првом мечу са Литванцима. Крилни играч наше репрезентације ће бити спреман за пут у Кину.

– Све противнике јако респектујемо, идемо на Акрополис куп у једном добром тренутку за нас… То је изузетно јак турнир, као што су биле и ове две утакмице са Литванијом. Циљ нам је да пробамо да се спремимо за Светско првенство кроз мечеве са што јачим противницима. Момци добро раде, имамо још простора за побољшања… Нисмо дуго заједно, а то је оно што ми тренери увек највише тражимо, јер је уиграност јако, јако битна за форму – рекао је селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић.

Центар нашег националног тима Мирослав Радуљица био је добро расположен пред пут у Атину.

– Ми стварно гледамо само себе и радићемо свој посао, ривали нека раде свој, па ћемо да видимо ко је бољи. Биће ово добре провере, а и моћи ћемо да видимо Италијане, противнике у групи у Кини, иако је ово само турнир… Без обзира на то, ми увек играмо пуним интензитетом и покушавамо да напредујемо кроз сваку утакмицу, а да ли је ривал Италија, Турска или Грчка, није нам битно… Турнир јесте јак и интересантан, лично увек волим да играм Акрополис куп, тако да очекујем одличне утакмице који ће највише нама користити… – поручује Радуљица.

РАСПОРЕД

Петак 16. август

17.00: Србија – Турска.

19.30: Грчка – Италија.

Субота 17. август

17.00: Италија – Србија.

19.30: Грчка – Турска.

Недеља 18. август

17.00: Турска – Италија.

19.30: Грчка – Србија.