Универзитетска репрезентација Србије отпутовала је данас у Казањ, где ће на 27. летњој студентској Олимпијади покушати да одбрани двоструку шампионску титулу освојену у Београду 2009. и Шенжену 2011. Српски академци играће у групи “Б” са селекцијама Румуније, Јапана, Мексика, Монголије и Филипина. Биће ово други испит изабраника селектораОливера Поповића овог лета, јер су већ учествовали на Медитеранским играма у Мерсину (Турска) где су освојили сребрну медаљу.

– Успели смо да се припремимо најбоље што смо могли у датим условима. Највише због календара такмичења нисмо могли да рачунамо на све позване играче, а неки од њих су нам се нешто касније прикључили што је донекле пореметило ритам тренинга. У групној фази такмичења нећемо имати сувише тешке противнике, што ће бити идеална прилика да се још боље уиграмо и подигнемо форму на највиши могући ниво пре елиминационе мечеве.

Као највеће конкуренте селектор Поповић издваја селекције САД и Канаде, домаћина Русију, Аустралију, Немачку и Литванију:

– Можда ће у такмичењу по групама бити лаких противника, али у другој фази турнира чакају нас веома квалитетни ривали. У сваком случају имамо обавезу да се као репрезентација Србије боримо за највиши пласман, а у исто време да афирмишемо што више играча који би у најскорије време требало да понесу дрес наше најбоље селекције – закључио је Оливер Поповић, селектор Универзитеске репрезентације Србије.

Србију ће на Универзијади представљати следећих 12 кошаркаша: Стефан Јовић, Ђорђе Дреновац, Никола Малешевић, Милош Димић, Никола Марковић, Ђорђе Мајсторовић Дарко Балабан, Никола Калинић, Стефан Живановић Ђорђе Гагић, Иван Смиљанић и Дејан Ђокић.

Осим селектора Оливера Поповића, у стручном штабу се налазе још помоћни тренериВладимир Ђокић и Зоран Тодоровић, као и физиотерапеут Александар Јаковљевић.

27. УНИВЕРЗИЈАДА КАЗАЊ 2013 – ГРУПА ”Б”

07. јул 2013. године: Србија – Монголија (08:00)
08. јул 2013. године: Србија – Филипини (16:00)
09. јул 2013. године: Србија –- Мексико (16:00)
11. јул 2013. године: Србија – Јапан (16:00)
12 јул 2013. године: Србија – Румунија (16:00)