Иако је првобитно било планирано да репрезентација Србије данас отпутује из Виљнуса у Каунас где ће бити одиграна завршница Еуробаскета 2011, Стручни штаб на челу са селектором Ивковићем одлучио је да се селидба у Каунас одложи за уторак. Репрезентативци ће данас покушати да се што више опораве од исцрпљуће утакмице са селекцијом Турске, која је нашем тиму обезбедила пласман у четвртфинале Евроског првенства, прилику да се боре за медаље и пласман на Олимпијске игре у Лондону следеће године.

Тренинг у теретаниЗато је данас на распореду само лакши тренинг у теретани, одлазак на базен хотела „Ла Меридијен“, док ће репрезентативци имати на располагању слободно послеподне. Чланови Стручног штаба ће од 20:00 часова бити у „Виљнус Арени“, на утакмици између селекција Русије и Македоније, где ће сазнати и на делу видети ривала у борби за полуфинале

– Руси играју одличну кошарку, нису случајно једина непоражена екипа од почетка шампионата. Македонија није велика кошаркашка сила, али више није ни изненађење. Биће тешко и са њима и са Русима. Надам се, да смо у досадашњим утакмицама, са тешким противницима „испуцали“ све слабе игре на овом турниру и да ћемо без обзира ко нам буде ривал у четвртфиналу, одиграти растерећено и борбено – уверава капитен репрезентације Србије, Ненад Крстић.

Репрезентација Србије сутра у 11:00 часова путује из Виљнуса у Каунас, а у другом по величини граду Литваније биће смештена у хотелу „Еуропа Роyал“.

Савановиц у теретани Коста Перовиц у теретани

Репрезентативци у теретани Лакси тренинг у теретани