Прву контролну утакмицу у оквиру припрема за предстојеће Европско првенство кошаркашка репрезентација Србије одиграће 2. августа у новој хали спортова у Краљеву, а ривал изабраницима Александра Ђорђевића биће наша Универзитетска селекција.

Тим поводом данас је Нову халу спортова у Рибници обишао генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић који је овом приликом са Иваном Кнежевићем, председником Регионалног савеза, потписао и протокол о организацији утакмице.

– Први пут у историји мушка сениорска кошаркашка репрезентација гостоваће у Краљеву које с правом носи епитет града кошарке јер је одлично познато колико је репрезентативаца и врхунских играча поникло управо овде. Окупљање наших репрезентативаца заказано је за четвртак (20. јул) и од 23. јула до 6. августа они ће припреме спровести на Копаонику. Први контролни меч, дакле, биће 2. августа у граду на Ибру против Универзитетске репрезентације која ће тог дана допутовати из Зрењанина – каже Томашевић.

Према његовим речима, идеја о гостовању наше националне селекције у Краљеву појавила се још пре неколико година када је нова хала спортова била још у изградњи.

– Љубитељи кошарке из Краљева заслужују да на делу виде репрезентацију и сада су се за то створили услови. У име Савеза позивам их да у што већем броју дођу на меч и уживају у мајсторијама наших најбољих играча – додао је генсек КСС.

Више детаља о продаји улазница за прво гостовање популарних Салетових „орлова“ у граду на Ибру биће познато наредних дана, али већ сада у Краљеву и околини влада велико интересовање.

– После гостовања женске кошаркашке репрезентације, рукометних и тениских селекција, имамо прилику да организујемо још један истински спортски спектакл – нагласио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.
– Биће то прилика да љубитељи магичне игре под обручима поздраве селектора Ђорђевића, Теодосића, Богдановића, Јовића, Марјановића, Недовића, Калинића, Радуљицу и остале, као и да млади из овог краја на далу виде своје истинске идоле који с поносом на грудима носе грб Србије.

По речима Дејана Томашевића, КСС није заборавио краљевачку Слогу која већ дужи низ година животари тешко састављајући крај с крајем.

– Зна се шта Слога значи у домаћим кошаркашким круговима и потрудићемо се да у предстојећем периоду нађемо најбоље решење и за Слогу и за остале клубове овога краја. Важно је и што челни људи Краљева имају велику жељу да помогну. Надам се да ће и привреда оживети што је такође један од важних услова за развој и кошарке и других спортова – истакао је Томашевић.