Најбољи српски кошаркаши вратили су се данас у поподневним часовима са Европског првенства из Литваније. Упркос освојеном осмом месту на Еуробаскету 2011. на аеродрому „Никола Тесла“, Стручни штаб и репрезентативце Србије дочекало и поздравило неколико десетина навијача.

– Све нас је дирнуо и обрадовао овакав дочек. Навијачи са заставама и поруком да верују у нас, заиста буде емоције. Ово је генерација играча која није рекла последњу реч. После селекције Летоније били смо најмлађи на шампионату. Све би било другачије да није било повреда, уверен сам да би испунили такмичарски циљ. Увек сам био самокритичан, али када бих поново имао прилику да бирам, изабрао бих исти тим. Једина би разлика била у томе што би тражио неки фактор среће, да пред одлучујућу утакмицу не останемо без два играча на истој позицији. Имао сам и имам неограничено поверење у овај тим – истакао је селектор Душан Ивковић и најавио да ће наредних дана обавити разговоре са челним људима Кошаркашког савеза Србије.

Капитена Ненада Крстића такође је обрадовао дочек највијача на аеродрому, али су га исто тако заболели негативни коментари и критике у медијима:

– Наш народ лако заборавља успех, последње две године сви су нас хвалили после Европског првенства у Пољској и светског шампионата у Турској. Не треба пуно замерати овој екипи, много је ту младих играча, који ће репрезентативни дрес носити још дуго, неки и следећих десет година. Играли смо срцем, борили се и то нико не може да нам оспори. Искрени навијачи, који то знају, дају нам велику подршку. Друга је ствар што сви напредују, играју кошарку, а ми више нисмо велесила од пре 10-15 година – закључио је капитен репрезентације Србије.