Женска и мушка сениорска 3х3 репрезентација успешно су стартовале на Медитеранским играма које се одржавају у шпанској Тарагони. Предвиђено је било да се утакмице играју од 27. до 29. јуна, али је јучерашње лоше кишовито време прекинуло такмичење после само четири одиграна меча, те је цео јучерашњи преостали програм пренесен у данашњи дан.

Мушка 3х3 репрезентација је била одлична победивши оба меча у групи. Први меч наши мушкарци одиграли су још јуче и славили против Андоре резултатом 22:10, да би тек данас у послеподневним сатима одиграли свој други и последњи меч у групи против Македоније и славили 21:10, чиме су завршили као први у квалификационој групи Ц.

Девојке су данас одиграле два меча и имале су половичан успех. У првом мечу биле су убедљиве против репрезентације Турске и славиле резултатом 22:13, да би у другом мечу дана изгубиле од фаворита репрезентације Француске резултатом 21:11. Девојкама је преостао још један меч у групи, против најслабије екиипе у групи репрезентације Италије, који ће играти сутра (у петак) од 11.00 сати. Очекује се да женска репрезентација заузме друго место у квалификационој групи Б (женски турнир се састоји од две квалификационе групе), чиме би обезбедила пласман у полуфинале Медитеранских игара. У случају пласмана у полуфинале, меч би играле у петак 29. јуна од 18.20 часова.
Мушка репрезентација наставља такмичење такође сутра од 18.00 часова четвртфиналним сусретом против репрезентације Грчке.