Женска и мушка 3×3 репрезентација Србије пласирале су се на ФИБА 3х3 Евро Куп који ће се од 7-9. јула одржати у Амстердаму. У француском Поитиеју на квалификационом турниру обезбедили су „визе“ за Европско првенство.
Дамама је то мало теже пошло за руком због чињенице да су у четврфиналу и утакмици за директан пласман на Евро Куп за противнице имали Светске шампионке – репрезентацију Русије. Рускиње су биле боље и славиле резултатом 15:7. Ипак, имале су и „поправни“ испит и меч против бронзаних девојака са Светског првенства – репрезентације Украјине и славиле против фаворизованих противница резултатом 13:10. На тај начин пласирале су се на Евро Куп.

Мушкарци су оправдали да су и на овом турниру били фаворити. У четвртфиналу су савладали Италију 21:11 прилично лако, чиме су се директно пласирали на Евро Куп. Али су у полуфиналу одиграли изузетно интересантну утакмицу и на крају славили против Мађарске резултатом 21:18. У финалу квалификационог турнира чекали су их домаћини које су савладали идентичним резултатом као и у полуфиналу Светског првенства завршеног 21. јуна – 22:11.

Сутра је повратак сениорки и сениора за Београд у вечерњим часовима, а од следеће недеље следи наставак припрема за Евро Куп који се одржава у Холандији.