Женска и мушка 3х3 репрезентација Србије у суботу стартују на ФИБА Евро Kупу (Европско првенство) у Амстердаму, који почиње у петак 7. и траје до недеље 9. јула 2017.

Србију ће у Холандији, у конкуренцији дама, представљати Маја Шкорић, Биљана Пешовић, Јелена Максимовић и Ана Радовић, уз селектора Оливеру Кривокапић Драгићевић, док је мушка репрезентација отпутовала у саставу Душан Домовић-Булут, Марко Савић, Дејан Мајсторовић и Данило Мијатовић (уместо повређеног Марка Ждера), уз пратњу селектора Горана Војкића и тренера Данила Лукића.

Репрезентације су смештене у хотелу „Артемис“, а иако у петак 7. јула, односно првог дана такмичења, на Евро Kупу према плану такмичења немају утакмице, дан ће бити посвећен тренирању и обавезама које имају према организаторима (тимска и појединачна фотографисања, конференције за медије…).

Подсећамо да су утакмице наших репрезентација на програму 8. јула и то:

  • Женска репрезентација ће од 14.50 за противника имати Чешку, да би са Италијом одмерила снаге од 18.45 часова.
  • Мушка репрезентација ће против Мађарске играти од 15.25 часова, док ће против Шпаније играти последњи меч дана од 21.05 часова.

Утакмице Евро Kупа играће се на Тргу музеја у Амстердаму.

Директни преноси свих утакмица могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3 , као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/3x3europecup/2017