Одмах по доласку у Литванију, Стручни штаб и репрезентативци Србије отишли су у „Шијаулиаји Арену“ где су одрадили 90-минутни тренинг. Изабраници селектора Душана Ивковића тренирали су први пут у дворани у Шијаулију (капацитет 5.500 места) где ће одиграти првих пет мечева на шампионату. Занимљиво је да је одмах после наше репрезентације тренинг имала селекција Италије, са којом наш тим у среду од 14:15 часова игра премијерни меч на шампионату.

Иако је до почетка Европског првенства у Литавнији остало мање од 48 часова, још увек су бар у „Шијауилаји Арени“ у току завршни радови. Док су се наши репрезентативци упознавали са паркетом и обручима дворане у којој ће одиграти прву фазу такмичења на Европском првенству у Литванији, организатори су под сводове овог лепог спортског здања качили заставе селекција, учесница Еуробаскета 2011. године.

Иначе „Шијауилаји Арена“ отворена је 25. јула 2007. године. Изградња дворане, чији је идејни творац архитекта Еугенијус Милиунас, трајала је 18 месеци, а коштала је око 27 милиона долара. Капацитет дворане је за музичке концерте 7.500, а за кошркашке утакмице 5.500 места. На паркингу испред арене може да стане 600 аутомобила.


Репрезентативци Србије последњи тренинг пред меч са Италијом одржаће у уторак 30. августа 2011. године од 15 до 17 часова по локалном времену у помоћној сали Шијаулиаји Арене.