Репрезентативци Србије отпутовали су у Тел Авив где ће 22. и 23. августа одиграти две утакмице против селекције Изреала у склопу припрема за Евробаскет 2015 који се од одржава од 5. до 20. септембра. Првобитно је било планирано да се у Тел Авиву, одигра турнир на коме би поред домаће и наша селекције учестовала и Украјина, која је међутим у последњем тренутку отказала учешће.

Због тога ће наши најбољи кошаркаши одиграти два сусрета против селекције Израела, први у суботу од 19:30, а други у недељу од 18:40 часова. За понедељак 24. август планиран је излет у Јерусалим, а дан касније српски репрезентативци летом из Тел Авива путују у Загреб, одакле ће у Љубљану на дуел са селекцијом Словеније.

Селектор Александар Ђорђевић у Израел води 14 играча који су остали у конкуренцији за састав који ће наступати на Европском првенству: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Дангубић, Немања Бјелица, Зоран Ерцег, Владимир Штимац, Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић и Никола Милутинов.