Женска кошаркашка репрезентација Србије боравила је у среду у Крагујевцу, где је премијерно приказан документарни филм о каријери репрезентативке Јелене Миловановић, освајачице златне медаље на Европском првенству 2015. године.

Премијера документарног филма „Јелена Миловановић“ одржана је у хотелу „Крагујевац“, а пројекцији је, поред комплетне кошаркашке репрезентације Србије, предвођене селекторком Марином Маљковић и потпредседницом КСС за женску кошарку Аном Јоковић, присуствовао и велики број чланова Јеленине родбине и пријатеља, као и људи из света кошарке и тренера који су имали значајан утицај на њену каријеру.

Златним српским кошаркашицама испред хотела “Крагујевац” био је приређен и дочек. Јелена Миловановић није крила задовољство како је протекао читав догађај.

-Све је прошло перфектно! Пресрећна сам колико је људи издвојило време и дошло да присуствује догађају. Заиста је било прелепо. Надам се да су сви уживали колико и ја… – рекла је Миловановићева.

Репрезентација се окупила у понедељак због наставка квалификација за Европско првенство 2017, где српске кошаркашице очекују два гостовања Украјини и Немачкој.

-Знамо да нас очекују теже утакмице него у новембру, јер, ипак, оба меча играмо у гостима. Истина је да смо уморне, али сматрам да смо спремне да пружимо две добре партије и да ову серију завршимо са 2-0, као и претходну – каже Миловановићева.

Србија 20. фебруара игра у Украјини, док је меч у Немачкој заказан за 24. фебруар.

Фото: www.kosarka24.rs