Сениорске селекције Србије у 3х3 кошарци које наступају на Европском првенству које се од 2-4. септембра одржава у Букурешту (Румунија) обезбедиле су пласман у четвртфинале.

Женска репрезентација је, подсећамо, играла у групи са изузетно квалититетним репрезентацијама Италије и Украјине. Први меч са Италијанкама је био веома узбудљив, иако је наша репрезентација током целог меча била у вођсту победу је изборила у занимљивој завршници резултатом 18-16. Након овог меча уследио је пораз од репрезентације Украјине резултатом 15-13, у такође изузетно изједначеној утакмици против фаворизованог противника (Украјинке су прошлогодишње вицешампионке Европских игара у Бакуу).

Трећа утакмица у групи између Украјине и Италије завршена је продужетком и победом Украјине резултатом 16-14, чиме је наша репрезентација заузела друго место у групи и чекаће првопласирану екипу групе Ц у којој се налазе репезентације Швајцарске, Русије и Словеније. Меч четврфинала наше рерпезентативке играју у недељу од 13.15 часова по локалном времену (12.15 по нашем).

Мушка репрезентација Србије оправдала је улогу фаворита у својоиј групи и заузела прво место победивши обе репрезенатиције из ње. Први ривал наших сениора била је Француска (која је попут наше репрезентације која је славила на квалификационом турниру у Амстердаму, била домаћин и победник квалификационог турнира у Полтијеу) која је пружила изузетан отпор. Србија је славила резултатом 18-13, али треба нагласити да је у већем делу меча репрезентација Француске била равноправан противник. После ове победе уследио је сусрет Шпаније и Француске у коме су Шпанци тријумфовали након продужетка резултатом 13-11, тако да је следећи меч наше репезентације са Шпанијом одлучивао о победнику у групи. Репрезентација Шпаније је савладана резултатом 21-15 у мечу који су наши момци контролисали од самог почетка. На овај начин ће наши сениори у четврфиналном мечу чекати као противника другопласирану репрезентацију из групе Д у којој се налазе Швајцарска, Русија и Румунија.

Четврфинални меч се игра у недељу од 13.35 (12.35 по нашем времену).

Све информације о првенству Европе у Букурешту, као и директне преносе утакмица, можете наћи и пратити на офицејлном веб сајту шампионата на адреси:
http://www.fiba.com/europe/3×3/2016