Дан уочи великог финала за кошаркашице на Европском првенству у коме се састају Србија и Француска, у Будимпешти је одигран ревијални меч бивших кошаркашких звезда у част Наташе Ковачевић. Утакмица у арени „Сима“ одиграна је пред око 1.000 гледалаца у част бивше кошаркашице којој је ово први званичан меч после ужасне саобраћајне несреће у којој је пре скоро две године остала без дела ноге.

Публика је вишеминутним овацијама дочекала српску хероину, која је после несреће личним примером инспирисала многе. Млада кошаркашица је током најтежег периода у животу „задала домаћи задатак“ како се изборити са невољама, доказавши да је живот само један и да он нема цену, шта год да нам се догоди.

Утакмицу је организовала Европска кућа кошарке (ФИБА Европа), а између осталих учешће су узели Дејан Бодирога, Дејан Томашевић, Раша Нестеровић, Данира Накић, Хорхе Гарбахоса… и многе друге бивше кошаркашке звезде.

Уочи почетка утакмице Наташи су уручена пригодна признања од стране организатора. У име Кошаркашког савеза Србије председник Драган Ђилас уручио је Наташи Ковачевић дрес репрезентације Србије са бројем седам, број који је носила док је наступала за репрезентацију. Такође, на поклон је добила необичну књигу „Игра лепоте„. Необичну, јер је у питању књига са празним страницама које треба да попуни сама Наташа. На крају је Наташу пријатно изненадио њен отац Вукашин, који је донео букет цвећа.

– Веома сам узбуђена, била ми је велика част да будем на терену са свим легендама. Хвала свима, који су дошли, људи са којима сам била на терену су ме учинили поносном и нервозном. Добила сам дивне поклоне… А ова књига коју држим је празна и надам се да ћу смети да је напишем“, рекла је Наташа

Наташа Ковачевић је претходно 8. марта у Француској одиграла ревијални меч „Шампионке срца“. Ковачевићева је била специјални гост француског кошаркашког савеза који је помогао да добије специјалну протезу са којом може да игра кошарку.