ГРУПА „А“ (Пеневезyс, ЛТУ)
Турска
2
2
0
169:117
4
Литванија
2
2
0
177:146
4
Шпанија
2
2
0
170:151
4
Пољска
2
0
2
155:180
2
Португал
2
0
2
129:166
2
В. Британија
2
0
2
130:170
2

ГРУПА „А“:

1. коло: Шпанија – Пољска 83:78 , Турска – Португал 79:56, Литванија – В. Британија 80:69.

Резултати 2. кола: Шпанија – Португал 87:73, Турска – В. Британија 90:61, Пољска – Литванија 77:97.

 

ГРУПА „Б“ (Сиаулиаи, ЛТУ)
Немачка
2
2
0
167:126
4
Француска
2
2
0
174:146
4
Србија
2
2
0
172:145
4
Летонија
2
0
2
155:181
2
Италија
2
0
2
130:156
2
Израел
2
0
2
133:176
2

ГРУПА „Б“:

1. коло: СРБИЈА – Италија 80:68, Француска – Летонија 89:78 , Немачка – Израел 91:64.

Резултати 2. кола: СРБИЈА – Летонија 92:77, Израел – Француска 68:85, Немачка – Италија 76:62.

 

ГРУПА „Ц“ (Алyтус, ЛТУ)
Грчка
2
2
0
157:128
4
Хрватска
2
1
1
160:157
3
БИХ
2
1
1
161:162
3
Црна Гора
2
1
1
156:159
3
Македонија
2
1
1
143:146
3
Финска
2
0
2
160:157
2

ГРУПА „Ц“:

1. коло: Црна Гора – Македонија 70:65 , Грчка – БИХ 76:67 , Хрватска – Финска 84:79.

Резултати 2. кола: Црна Гора – БИХ 86:94, Финска – Грчка 61:81, Хрватска – Македонија 76:78.

 

ГРУПА „Д“ (Клаипеда, ЛТУ)
Русија
2
2
0
138:122
4
Словенија
2
2
0
135:123
4
Грузија
2
1
1
139:124
3
Бугарска
2
1
1
127:132
3
Украјина
2
0
2
128:141
2
Белгија
2
0
2
124:149
2

ГРУПА „Д“:

1. коло: Белгија – Грузија 59:81 , Словенија – Бугарска 67:59, Русија – Украјина 73:64.

Резултати 2. кола: Бугарска – Белгија 68:65, Грузија – Русија 58:65, Украјина – Словенија 64:68.