У Сомбору ће данас, 21. јула, бити организован турнир у оквиру РОДА 3х3 првенства Србије на коме ће учешће узети сениорске и кадетске екипе. Турнир који је у склопу манифестације која се зове Сомборско спортско лето,  одржаће се испред Соколског дома на два терена. Победника у мушкој конкуренцији поред новчане награде очекује и директан пласман на финале Србије, док ће другопласирана и трећепласирана екипа освојити новчане награде и спортску опрему КСС. Гост турнира су репрезентација Туркменистана која је у Србији у склопу својих припрема за предстојећа 3х3 такмичења.

У суботу, 22. јула, РОДА 3х3 караван се сели у Параћин где се већ традиционално одржава турнир годинама у назад. Најбољи баскеташи ће се такмичити на стандардној локацији – на главном градском Тргу. Турнир се организује у конкуренцији сениорки, сениора, кадета (до 15 година) али и кошаркаша у колицима.  Победника у сениорској кокуренцији ће поред новчане награде чекати и „карта“ за финале Србије које ће се 19. августа одржати у Београду. Пријаве за турнир су и даље у току а заинтересоване екипе се могу пријавити путем телефона на број 069-3388273 (Влада).

Краљево ће у недељу, 23. јула, бити епицентар 3х3 кошарке у Србији, јер се у граду на Ибру организује РОДА 3х3 турнир првенства Србије у категорији дама, сениора и јуниора. Овога пута баскеташи ће играти на два терена која ће бити постављена на Тргу српских ратника. Шампиона Краљева поред новчане награде очекује и пласман на финале Србије. Више информација можете добити, као и пријавити се на сам турнир путем телефона 064-1156306 (Нешковић).