Док ће се овог викенда 3х3 репрезентативци и репрезентативке Србије борити у Амстердаму и Минску, на терену широм Србије наставља се РОДА државно првенство. После успешних туирнира у Београду и Пожаревцу, следе нам Свилајнац и Нови Пазар.

У суботу 22. јуна Свилајнац ће угостити неке од најбољих екипа у Србији. Традиционални турнир, који је већ четири године у саставу Првенства Србије као турнир А категорије, одржаће се на теренима Пољопривредно-ветеринарске школе, на којима ће бити постављени 3х3 терени, као и сва пратећа опрема. Као и до сада, за шампиона је обезбеђен чек на 100.000 динара, а за вицешампиона 20.000 динара. За екипу која се нађе на трећој позицији сигурне су вредне робне награде Кошаркашког савеза Србије. Учешће су већ потврдиле сјајне екипе попут Раље Интергалактик и Брокса, те нема сумње да нас очекује прави баскеташки спектакл. Пријаве за турнир су и даље отворене, а све додатне информације можете добити на број 065/205-1519, као и путем мејла igor.stojmenovic1989@gmail.com .

Времена за одмор неће бити, с бзиром на то да нас већ у недељу очекује турнир Б категорије у Новом Пазару. Овог пута, осим сениора, прилику да одмере снаге и боре се за награде имаће и јуниори и кадети. Док ће се сениори на Тргу Срђана Алексића борити за пласман на финални турнир државног првенства и чек на 120.000 динара, млађе категорије ће се такмичити на отвореним теренима Спортског центра „Пендик“. За све који се домогну постоља обезбеђене су медаље, као и вредне робне награде локалног организатора.

Све екипе бориће се за пласман на завршни турнир првенства Србије, који је заказан за 18. август 2019.