Протеклог викенда на теренима широм Србије одржана су још три турнира у оквиру РОДА првенства Србије. Сокобања, Смедеревска Паланка и Бабушница показале су се као сјајни домаћини и добили смо неке нове шампионе.

На јубиларном 20. издању турнира у Сокобањи најбоље су се показали баскеташи Ноу нејм, који су тако дошли до друге овосезонске титуле. У сјајној атмосфери, они су у великом финалу савладали Тропу де Елите и тако освојили чек на 100.000 динара, као и вредне робне награде Кошаркашког савеза Србије.

У суботу, другу годину заредом РОДА караван отпутовао је у Смедеревску Паланку. Овог пута терен је постављен испред Паланачке гимназије, а Паланчани су се показали као сјајни домаћини. После врло узбудљивих утакмица, био је познат и шампион. У великом финалу против Брокса, домаћи терен одбранили су баскеташи Армагедона, који су тако потврдили да се налазе у сјајној форми. Они су већ обезбедили пласман на финални турнир првенства Србије, а сада им је припала и новчана награда у износу од 100.000,00 динара. Када је у питању женска конкуренција, даме смо имали прилику да гледамо у Смедеревској Паланци, а титулу шампиона понела је екипа СЛ.

Нови дан и ново финале зе Брокс. Недеља је била резервисана за Бабушницу, која је добила свог новог шампиона. Класу су потврдили баскеташи Брокса, који су после финала у Паланци успели да се домогну још једног, а потом и златне медаље. У финалу су били више него сигурни и славили против Беле Паланке са 21:12.

Завршни турнир се полако ближи, остало је још само два турнира, а у питању су Чачак и Смедерево. Нема сумнње да нас очекује велика борба за преостала места у великом финал4у, које је заказано за 19. август, у Новом Саду.