У суботу, 1. априла 2017, у дворани Спортско-културног центра Обреновац, одржан је турнир „3×3 Обреновац опен“, којим је отворена сезона Рода 3х3 првенства Србије 2017.

Овај турнир организовао је КК Плејмејкер Про, на челу са председником и бившим кошаркашем Александром Гајићем, а у сарадњи са Кошаркашким Савезом Србије, општином Обреновац и Унијом спортиста. Догађај је окупио 13 екипа из Србије и македонску екипу „Macedonian Lynxes“.

Специјални гост овог турнира била је једна од најбољих екипа на свету Дајте паре за чарапе мале из Новог Сада (Ал Вахда), предвођена најбољим светским баскеташем Душаном Домовићем Булутом.

Испред КСС, турниру у Обреновцу је присуствовао координатор 3х3 за Србију Дејан Димитријевић. За богат наградни фонд побринули су се спонзори и донатори: ЕПС,“Ђак спорт“, „Конструктор“, „Ред бул“ и „Књаз Милош“, а цео догађај испратила је локална МАГ телевизија.

Турнир „3×3 Обреновац опен“ одигран је по званичним ФИБА 3×3 правилима,14 екипа је било распоређено у четири групе, а најбољих осам тимова изборило је пласман у четвртфинале.

Након узбудљиве нокаут фазе, пласман у велико финале избориле су екипе Олимп и Дајте паре за чарапе мале. У финалу је виђена велика борба, да би после неизвесне завршнице славила новосадска екипа 18:17, поенима Булута у продужетку.

Шампион је освојио новчану награду од 70.000 динара и вредне робне награде „Ђак спорта“ и КСС, као и директан пласман на престижни 3×3 турнир у Сарајеву. Екипа Олимп је, уз исте робне награде, освојила и чек на 30.000 динара, а робне награде отишле су у руке и трећепласираном тиму Фарма Жукић из Врбаса.

Судећи према одзиву, квалитету и одличној организацију овог турнира, љубитељи баскета из Обреновца надају се да је ово само један у низу спортских догађаја који ће се у наредном периоду одржати у овом граду.