Времена за паузу нема. РОДА караван наставља своје путовање по Србији, а после Краљева и Прибоја, на реду су Београд и Пожаревац.

Већ традиционални турнир А категорије који се одржава у оквиру РОДА државног првенства одиграће се 15. јуна у Београду, на теренима КК Партизан. Као и до сада, победник Београда обезбедиће учешће на финалном турниру првенства Србије, али ове сезоне очекује нас једна новина. Као што је познато, Србији је ове године указана велика част да буде домаћин два челенџера под ФИБА покровитељством, а један је већ одржан у Новом Саду. Други турнир светске турнеје одржаће се у нашем главном граду, од 13. до 14. јула на платоу испред „Штарк Арене“. а на то такмичење српске екипе се могу пласирати управо преко турнира који ће се одржати у суботу на Калемегдану. Поред слота за челенџер, шампиону ће припасти и чек на 120.000 динара, док је за другопласираног обезбеђена новчана награда у износу од 40.000 динара, као и вредне робне награде Кошаркашког савеза Србије.

Осим сениора, на Калемгдану ће снаге одмерити и сениорке, као и јуниори. Новим шампионкама припашће чек на 30.000 динара, док су за све остале ту поклони у виду споротске опреме КСС.

Пријаве за турнир су и даље у току, а све додатне информације можете добити на број 060/3000-237.

Осим Београда, РОДА караван ће се овог викенда зауставити и у Пожаревцу. На отвореним теренима СЦ „Пожаревац“ одржаће се четврто издање професионалног баскет турнира Б категорије, који својим шампионима доноси новчану награду од 100.000 динара. По устаљеној пракси, вицешампиона очекује такође чек на 20.000 динара, док су за трећепласирану екипу обезбеђене робне награде. И у недељу ћемо имати прилику да гледамо такмичење и у јуниорској категорији, а пријаве можете извршити на број телефона 062/593-518.

Нема сумње да нас и овог викенда очекују врло узбудљиве утакмице, екипе ће дати све од себе да се пласирају на финални турнир и челенџер, а на нама је да уживамо у игри неких од најбољих српских екипа.